Stella&Bessy

Szóval, elsősorban van két gyönyörű szép Münsterlandi vizslám. Egy anya és lánya. És róluk fogok nektek írni.

Kedves kutyabolondok! Ezzel az 5 bejegyzéssel be is fejeztem a blogolás! Viszlát!

Kedves kutyabolondok! Eltelt 5 nap és tökéletesen tudja Bessy a “FEKÜDJ!” parancsot. Most kicsit pihenőre fogtuk és az elkövetkező 1-2 napban csak játszani fogunk, hagyom hagy pihenjen. 

Kedves kutyabolondok! Mivel az “ÜL!” parancsot már nagyon szépen tudja drága Bessykém, ezért tovább mentünk. Két napja a “FEKÜDJ!” parancsot próbálom neki tanítani. Már egész ügyesen megy neki, de azért még vannak hiányosságok és nagyon sokszor bolondozik és nem akarja megcsinálni amit mondok/mutatok neki. A “FEKÜDJ”-t ugyanúgy próbáljátok megcsináltatni drága kiskutyátokkal mint azt “ÜL!”-t, viszont itt a kéz mutatásnál lesz egy változtatás. Az egész tenyerünket kell mutatni. Eme kedves képnél, éppen nagyon nem akaródzik Bessynek lefeküdni, mert rettentő zsivány.

 

Kedves kutyabolondok! Mikor Bessynek összes testvérét megvették, 3 nap után megtanulta az “ÜL!” parancsot. Tehát egy kis tanács, hogy míg fiatal a kutyus, akkor kell vele alapvető dolgokat megtanítani, mert akkor a legfogékonyabb. Első nap kicsit nehezen ment, először séta közben mondogattam és mutogattam neki, hogy a szóra és a kéz jelre mit is kell csinálni. Szépen amit felmutattam a mutatóujjam és kimondtam, hogy “ÜL!” már nyomtam is le a kis seggét és már dícsértem és simogatta is őt. Ezt a séta folyamán 6-7x elismételtem. Fontos tudni, hogy nem szabad sokszor egy nap kínozni vele a kutyust mert beleun és csak azért sem fogja megcsinálni amit parancsolunk/kérünk tőle (csakis dícsérni/simogatni szabad, mert ez által jegyzi meg, hogy ügyes volt, és jót csinált). Ezt minden nap elismételtem vele 6-7x néha jutalomfalatkát is adtam, hogy tudja, nagyon okos kiskutya volt az imént. 3. napra már csak fel kellett mutatni a mutatóujjam és már tudta a dolgát (én persze agyon puszilgattam és agyon dícsértem ezért). A legelső üléséről sajnos nem készítettem felvételt, ugyanis nem volt nálam telefon, de hoztam nektek egy “kaja kérős, magamtól leülős” képet.

 

 

A nagyobbikat Stellának, a kisebbiket pedig Bessynek hívják. (Stella 7 éves 

Kommentek
  1. Én